hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > گلستان| افزایش بهره‌وری آب، نیاز جدی کشاورزی گلستان

گلستان| افزایش بهره‌وری آب، نیاز جدی کشاورزی گلستان

گلستان هم مثل سایر نقاط کشور با خشکسالی دست‌وپنجه نرم می‌کند و افزایش بهره‌وری آب در این منطقه بیش‌ازپیش ضروری است؛ طبق گزارش دستگاه‌های مرتبط ازجمله شرکت آب منطقه‌ای، فقط 15 هزار هکتار از زمین‌های گلستان قابلیت کشت برنج به روش غرقابی را دارند اما سال گذشته در 80 هزار هکتار از اراضی استان شالی به این روش کشت شد. به گفته کارشناسان، میانگین مصرف آب برای کشت هر هکتار شالی بین 12 تا 15 هزار مترمکعب است که این رقم در برخی مناطق استان به دلیل گرما و تبخیر بالا یا بافت خاک به 18 هزار مترمکعب نیز می‌رسد. پیش‌ازاین مختار مهاجر رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفته بود: تا 3 سال آینده در 40 هزار هکتار از اراضی استان به روش خشکه‌کاری برنج تولید می‌شود و با این کار 60 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود.

افزایش بهره‌وری آب، اولویت بخش کشاورزی گلستان

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان گفت: افزایش بهره‌وری آب، نیاز جدی و اولویت‌ها مهم بخش کشاورزی گلستان برای مقابله با خشکسالی و کم‌آبی است.

غلامرضا کیانی اظهار داشت: گلستان با کمبود منابع آبی، شوری خاک و آب در شمال استان مواجهه است که انجام تحقیقات تخصصی می‌تواند این مشکل اساسی را برطرف کند.

او افزود: زهکشی زمین‌ها، خشکه‌کاری برنج و حذف هدر رفت آبیاری به روش سنتی و کشاورزی حفاظتی، از مهم‌ترین روش‌های افزایش بهره‌وری آب زراعی است که باید در گلستان بیشتر به کار گرفته شود.

راه‌اندازی سایت تحقیقات تخصصی خشکه‌کاری برنج تا پایان سال

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان هم به راه‌اندازی سایت تحقیقات تخصصی خشکه‌کاری برنج کشور در گلستان تا پایان سال خبر داد و گفت: این سایت تحقیقاتی با هدف مدیریت آب زراعی و توسعه خشکه‌کاری برنج در استان فعالیت خود را آغاز می‌کند.

ابوالفضل فرجی در ادامه گفت: مطالعه طرح خشکه‌کاری برنج برای جایگزینی شیوه سنتی و پُر آب بَر فعلی در مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان در حال انجام است که با راه‌اندازی این سایت، تحقیقات تخصصی با شتاب بیشتری پیگیری می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، کاهش 40 درصدی مصرف آب زراعی، کاهش 40 درصدی هزینه زراعت و همچنین جلوگیری از تخریب خاک را از فواید خشکه‌کاری برنج در مقایسه با روش غرقابی برشمرد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان همچنین راه‌اندازی سایت تحقیقات تخصصی دانه روغنی کنجد در گرگان را اقدامی دیگر برای معرفی جایگزین روش غرقابی برنج اعلام کرد و گفت: اکنون بذر کنجد رقم ناشکوفا با نیاز آبی پایین و مقاومت بالا در برابر خشکی به مرحله تکثیر رسیده است.

او افزود: کنجد بهترین جایگزین و باصرفه‌ترین محصول به‌جای کشت برنج در گلستان است که ترویج کاشت آن علاوه بر درآمد بالا، منابع آب زیرزمینی استان را حفظ می‌کند.

معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان هم در این زمینه گفت: ارائه آموزش به فعالان بخش کشاورزی، نیاز مهم گلستان برای بهره‌وری بیشتر است.

محمدعلی آقاجانی افزود: گلستان بیش از 150 هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی دارد و اجرای دوره‌های آموزشی با موضوعات گوناگون برای آن‌ها در دستور کار قرار دارد.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد